Slováci famóznym spôsobom putujú do finále, ženy sa pobijú o bronz


By TOPhbl.sk - Posted on 21 jún 2019

LIVE: Sledujte spolu s nami priebeh ôsmeho hracieho dňa na svetovom šampionáte v Košiciach (piatok).

Naši reprezentanti sú opäť vo finále! Po famóznom zápase proti Kanade je jasné, že ani z týchto majstrovstiev sveta neobídeme bez cenného kovu. Takmer sa naskytla aj šanca na reparát proti Čechom. Tí ale napokon prekvapivo nestačili na Fínov, ktorí si zahrajú svoje prvé finále v histórii a pridajú sa k šestiti doterajších medailistov.

Proti Kanade to bol boj a dlho vyrovnaný. V záverečnom dejstve sa ale Slováci odtrhli z reťaze súpera štvorgólovou smršťou zmietli z hracej plochy. Celkové víťazstvo 6:1 proti tímu prešpikovanému silnými menami je mimoriadny úspech. Kanada navyše zakopla vôbec po prvý raz na turnaji. Svoju prehru pritom zámorský tím nezvládal vôbec dobre. Po tom, čo Slováci využili presilové hry a navýšili svoj náskok, vyvolali Kanaďania bitky, no náš mančaft sa s nimi umne vysporiadal.

Slovenky sa postavili proti Kanaďankám v druhom súboji v rámci nadstavby o účasť vo finále. Po tom, čo naše reprezentantky podľahli USA, potrebovali proti Kanade zabrať naplno. Súperky ale predviedli veľmi dobrú obranu a presadili sa aj v útoku. Napriek veľmi sympatickému výkonu tak ženy do boja o zlato nepostúpili.

Ukázalo sa, že najschodnejšia cesta do finále viedla cez USA, nakoľko favoritky z Kanady svoju pozíciu dokázali obhájiť. Ženy sa teda stretnú v súboji o tretie miesto s Českou republikou.

Výsledok semifinále - muži:

17:30

Kanada 1:6(1:1,0:1,0:4) Slovensko 

Góly: 6. Hannon (Maiolino) – 15. Svitana (Lipták, Doskočil), 19. Teplický (Oravec), 33. Martinusík (Svitana, Rampáček), 33. Lipták, 37. Lipták (Svitana, Oravec), 42. Oravec (t.s.)

Zostavy:

Domáci: Yarham (Butler, Medeiros) – Churchwell, Holben, Reid, Mallais, O'Keefe, Laurencelle, Downes, Maher, Maiolino, Power, Marshall, Crocker, Donaghey, Navrot, Martel, Escott, Hannon, Andersen, Creador, Burkley, Pallotta, Szolga

Hostia: Polc (Buliš, Bolibruch) – Blahút, Bujdák, Doskočil, Gajdoš, L. Horváth, Tomka, Minárik, Salajka – P. Svitana, Cibík, Božík, Lipták, Martinusík, L. Olejník, B. Oravec, Poliaček, Rampáček, J. Rufati, Teplický, Vozár, Piják

Mojmír Hojer, tréner SR pre TASR: "Chalanom sme ani nemuseli nič hovoriť. Pochopili, o čo hrajú. Každý jeden hráč sa hádzal do striel, hrali neuveriteľne obetavo. Som na nich pyšný."

Michal Salajka, obranca SR pre TASR: "Fantastický výkon, každý jeden hráč dal do toho všetko. Neskutočná obetavosť nás hnala dopredu, zvíťazili sme úplne zaslúžene."



Výsledok súboja - ženy:

14:30

Slovensko 0:2(0:0,0:1,0:1) Kanada

Góly17. Sharpová (Fischerová, Francisová), 32. Coozeová (McCannová)

Zostavy:

Domáci: Tabačková (Zuziaková) – Šulíková, Dzurinová, Turcsányová, Pravlíková, Štrbáková, Záborská, Žitňanská – Záňová, Suráková, Vršková – Paľová, Hájniková, Dobošová – Leskovjanská, Šimnová, Nemčeková – Gauríková, Veličková Rašková, Staroňová – Kolcunová, Kochanová

Hostia: Thomsonová (Girouardová) – Jueová, McLeanová, Brummová, Swansonová, Marszová, Latreilleová, Coozeová – Dunlopová, Karpenková, Drakeová – Brenningová, Tulková, Cirelliová – Ringová, McCannová – Sharpová, Francisová, Fischerová

Rozhodovali: Leslie Dziwenka, Alexandre Varca  

 

 

 

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (2 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
8 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.