Bitka na záver, Nitra ale spravila zo súpera štatistu a získala piaty titul v rade


By TOPhbl.sk - Posted on 23 máj 2015

DOPLNENÉ: V sobotu sa rozhodlo o novom držiteľovi majstrovskej koruny kráľa extraligy seniorov. Svoju pozíciu po piaty raz po sebe obhájili Nitrania.

Nitrania ukončili finálovú sériu v najrýchlejšom možnom termíne, keď na domácej pôde v treťom stretnutí pokorili LG zahanbujúcim debaklom 7:0. Aj tentoraz hviezdila najmä nitrianska "hokejová" formácia s nezastaviteľným duom Slovák - Chovan.

Ak sa čakala veľká snaha hostí o zvrat a nervydrásajúci súboj o zníženie stavu série, dostavil sa pravý opak. Vyrovnaný hokejbal sa hral iba v prvom dejstve. Obe mužstvá hrali disciplinovane a bez vylúčení. Zmena stavu skóre prišla až v 12. min, keď Slovák zužitkoval prácu Titku a Beniača a poslal svoj tím do vedenia, keď mal dostatok času i priestoru na nekompromisné namierenie loptičky do siete súpera.

V druhom dejstve sa hneď na úvod strhol nitriansky gólostroj a bolo v podstate po zápase. V priebehu jedinej minúty sa dokázal presadiť Peter König i Martin Kollár a Nitrania tak zvýšili svoj náskok už na rozdiel troch gólov. O tri minúty neskôr sa pridal ešte Slovák po prihrávke od Chovana exportnú delovku a vedenie domácich už bolo štvorgólové. Hostia nemali žiadnu efektívnu zbraň na odpoveď. Snahu im uprieť nemožno, no Riegelova rana po prečíslení v 26. min už definitívne potvrdila, že Bratislavčania v Nitre prespávať nebudú.

Po zmene strán pridal ďalší klinec do rakvy Bratislavčanov Beniač, ktorému príležitosť pripravila dvojica Slovák - Chovan a Beniač už mohol po krásnom vyšachovaní zakončovať prakticky do prázdnej bránky. Hneď na to hrali Nitrania presilovku, no využiť ju nedokázali, hoci Titka k tomu vôbec nemal ďaleko. Štyri minúty pred koncom sa presadil aj mladý reprezentant Cebo a potupa hostí bola dokonaná. Necelých päťdesiat sekúnd pred koncom stretnutia sa strhla hromadná šarvátka, ale tá už nemala žiadny hlbší zmysel, pretože Nitrania zvíťazili vo finále vskutku jednoznačne 7:0 a potvrdili tak svoju dominanciu na čele našej najvyššej súťaže po piaty raz za sebou.

Výsledok tretieho stretnutia finále extraligy seniorov:

13:00

     7:0(1:0,4:0,2:0) 

Góly: 12. Slovák (Titka, Beniač), 16. P. König (Slovák, Chovan), 16. Kollár (Ecker), 19. Slovák (Chovan, P. König), 26. Riegel (Cajchan, Maxin), 35. Beniač (Slovák, Chovan), 41. Cebo (Hrivnák, J. König)

Zostavy:

Domáci: Petrík (Thron) - Titka (c), P.König, Káčer, Martiška, Bujdák, Tary, Ladiver, Maxin - Slovák, Chovan, Beniač, Bacovský, Kollár, Ecker, Cebo, König, Hrivnák, Riegel, Thron, Cajchan

Hostia: Kalis (Dubnický) - Minárik, Giba, Virágh, Mikulčík, Pukalovič, Ďurčov, Ondriska, Takáč, Vavro, Kanich, Šulc, Muller, Šalka, Ondrúšek, Zemeš, Hrabírik, Lipovský, Strapák, Antl, Kohút

Rozhodovali: Jančík - Slezák Tresty: 5 + Titka (5min) a P.König DKZ - 6 + Antl a Vavro 10min, Mikulčík DKZ Divákov: 250 stav série:2:0

Zápis zo zápasu nájdete tu

Foto: Ján Csillag

Konečné poradie extraligy 2014/2015:

1. Nitra - majster sezóny
2. LG Bratislava
3. Skalica
4. Pruské
5. Jokerit
6. Vrútky
7. Kežmarok
8. Svidník
9. Ružinov
10. Martin
11. P. Bystrica
12. Nové Zámky - zostup do baráže o udržanie sa v lige

Vaše hodnotenie: None Priemer: 4.2 (5 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.