VIDEO: Prvé finále stále korisťou Nitry, rozhodovali až nájazdy


By TOPhbl.sk - Posted on 16 máj 2015

Prinášame vám priebežne aktualizovaný pohľad na priebeh prvého finále extraligy seniorov.

V prvom zápase finále play off slovenskej hokejbalovej extraligy vyhrali hráči HBK Nitrianski Rytieri na ihrisku LG AZhokej Bratislava 3:2 po nájazdoch. Úradujúci majster Nitra sa ujala vedenia v sérii hranej na tri víťazné zápasy nad víťazom základnej časti 1:0. Finále číslo dva je na programe v nedeľu opäť v Bratislave. Nitra bojuje o jej piaty titul, Bratislavčania o ôsmy.

Prvé finále sa dlho nieslo vo vyrovnanom a zároveň bezgólovom duchu. Už v prvej tretine ale boli šance na to, aby sa jeden, alebo druhý mančaft ujali vedenia. V 6 min putoval na trestnú lavicu Ďurčov za nedovolené bránenie. Jeho vylúčenie ale zostalo nepotrestané. Rovnako to bolo aj v 11. min po faule Mullera.

Po zmene strán mali pre zmenu tri presilovky v rýchlom slede Bratislavčania. Najprv to bola nedisciplinovanosť Káčera, ktorý už v 17. min šiel na lavicu hanby za podrazenie. LG sa do gólového zakončenia nedostalo. Rovnako to blo aj v 20. min po faule Throna a bez potrestania zostalo aj sekanie toho istého hráča o 3 minúty neskôr. V závere druhého dejstva mali presilovku i Nitrania, ale ani Gibovo hákovanie nenarušilo brankárske čisté kontá na oboch stranách.

V treťom dejstve sa všetko rozbehlo naplno. Bacovský spoza modrej najprv v 32. min nahadzoval loptičku na Kalisa a jej smer tesne pred ním zmenil Ecker - 0:1. Už o štyri minúty neskôr ale Takáč po Kanichovej práci oklamal pohybom Petríka a bolo vyrovnané. Ten istý hráč o štyri minúty predviedol neuveriteľnú "palicovú techniku", predral sa cez obranu majstr a poslal LG do vedenia 2:1. Odpoveď prišla už o tri minúty a to po rane Kollára z medzi kruhov. Kalis nestihol ani protestovať a bolo vyrovnané.

Predĺženie prinieslo iba faul Mullera, ktorý zostal zo strany súpera nepotrestaný, a tak rozhodovali samostatné nájazdy. V nich napokon misky váh priklonil na stranu hostí P. König.

Výsledok - 1. finále extraligy seniorov - 16. mája 2015:

13:00

2:3sn(0:0,0:0,2:2,0:0-0:1)

Góly36. Takáč (Kanich), 40. Takáč (Vavro, Kanich) - 32. Ecker (Bacovský), 43. Kollár (Ecker), rozh.nájazd P. König

Zostavy:

Domáci: Kalis (Dubnický) - Minárik, Giba, Virág, Mikulčík, Ďurčov, Muller, Pukalovič, Kanich, Vavro, Takáč, Lipovský, Šulc, Šalka, Zemeš, Ondrušek, Mráz, Drozdík, Hrabárik, Kohút, Ondriska

Hostia: Petrík (Thron) - Titka, König, Káčer, Martiška, Bujdák, Tary, Maxin, Slovák, Beniač, Chovan, Bacovský, Kollár, Exker, Cebo, König Ján, Hrivník, Riegel, Thron Branislav, Cajchan, Myjavec

Rozhodovali: Boháček - Olesz Tresty: 4:3 Divákov: 200 stav série: 0:1

Zápis tu 

V spolupráci s Ivanou Bilačičovou vám prinášame aj video zo súboja.

Vaše hodnotenie: None Priemer: 4.2 (5 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
15 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.