Švajčiari si pripísali historicky druhé víťazstvo nad Slovenskom


By TOPhbl.sk - Posted on 21 február 2015

ONLINE PRENOS: V sobotu majú na pláne slovenskí reprezentanti hneď dva zápasy. Gajarská sobota sa začala neúspešným duelom medzi Švajčiarskom a Slovenskom.

Po prehre v Plzni si Slovensko pripísalo aj druhú porážku od Helvétov. Čo bolo ešte pred pár mesiacmi takmer nemysliteľné a súbojom Dávida s Goliášom sa dnes stáva realitou. Švajčiarsko nás vie porážať i pravidelnejšie. Pred blížiacim sa svetovým šampionátom tak usporiadateľská krajina dáva jasne najavo, že s kvalitne pripravenou reprezentáciou to myslí naozaj vážne.

Prvé dejstvo sa nieslo vo vyrovnanom duchu a viac z hry mali Slováci. Vypracovali si aj niekoľko zaujímavých príležitostí, ale tie zostali nepremenené. Po zmene strán dokázali Švajčiari rýchlo otvoriť skóre zásluhou Stäheliho po ukážkovom pase od Larsa. Tento moment našich reprezentantov nezložil a prudká delovka Ladivera si našla cestu za Hofmanna a bolo vyrovnané. Do konca druhej tretiny sa nič podstatné nezmenilo, avšak sily našich ubudli pri početných oslabeniach. Vylúčení nechýbalo ani v treťom dejstve a tie boli opäť osudné. Fainu našiel Henzi a Helvéti boli opäť vo vedení. Náš národný tím v závere chcel stupňovať tlak, ale opäť mu plány zhatilo vylúčenie. Napokon sa zverencom Jozefa Ďurisa podarilo odvolať brankára, keď Švajčiari taktiež inkasovali od rozhodcov dvojminútový trest. Tridsať sekúnd ale nebol dostatočný čas na vyrovnanie.

Viac sa dozviete v priloženom online prenose.

Švajčiarsko 2:1 (0:0,1:1,1:0)Slovensko

Góly: 23. Stäheli (Lars), 39. Faina (Henzi) - 27:45 Ladiver (Bujdák)

Zostavy:

Švajčiarsko: Hofmann (Melliger) – Beiersdörfer, Dumas, Heynen, Mermoud, M. Müller, T. Müller, Robert, Stäheli – Aegerter, Döbeli, Faina, Henzi, Kiener, Lüthi, Melliger, Merz, Métroz, Schildknecht, Steiner, Sterchi, Stucki

Slovensko: Petrík (Bratina) – Minárik, Zelenka, Danko, Blahut, Bujdák, Káčer, Džupina, Kromka – Rampáček, Martinusík, Ladiver, Beniač, Hrivnák, Ecker, Kollár, Varga, Božík, Vavro, Takáč, Teplický, Frkáň, Maděra, Lajčiak

Rozhodovali: Kralovič - Slezák

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (1 vote)

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.