Žiar s úspešnou domácou premiérou


By TOPhbl.sk - Posted on 20 september 2011

Profis stále hľadá formu, Žiar ju má od začiatku ligového ročníka.

N-Sport T. Žiar n/Hronom 3:0(1:0, 1:0, 1:0)ŠK Profis 32 Bratislava

Góly: Zuzin, Takáč, Pračka

Žiarsky hokejbalisti sa pred domácim publikom predstavili v aktuálnej sezóne po prvýkrát až v 4.kole Slovenskej hokejbalovej extraligy. Ich súperom bol ŠK 32 Profis Bratislava, ktorý doposiaľ ešte nebodoval. Žiarske ihrisko je spomedzi všetkých extraligových ihrísk najväčšie, na čo si ťažšie zvykal súper z Bratislavy.

Úvodné minúty zápasu priniesli niekoľko gólových šancí Profisu, ktoré vyplývali zo spočiatku zlého postavenia domácich hráčov v obrannej tretine. Brankár Náter však tieto príležitosti zneškodnil, žiarski hráči sa ukľudnili a postupne začali v zápase preberať iniciatívu.

Gólový účet stretnutia otvorili domáci potom, čo Ruttkay v strednom pásme vysunul do brejku Zuzina a ten blafákom prekonal bratislavského brankára. Druhá tretina sa podstatne viac odohrávala na polovici hostí. Na rozdiel dvoch gólov zvýšili svoj náskok hráči N-SPORT TRENDu počas presilovej hry. Strelou od modrej čiary Gáborík tesne minul súperovu bránu, loptička sa však odrazila od zadného mantinelu k voľnému Takáčovi, ktorý zakončoval do prázdnej brány. Sporný moment nastal počas presilovej hry bratislavského tímu. Po zachytení rozohrávky v obrannej tretine sa do samostatného nájazdu dostal Matuška, ten najprv súperovho brankára neprekonal, vzápätí si však loptičku stiahol a zasunul za chrbát gólmana hostí. Profis však u rozhodcov reklamoval zhodenú masku svojho brankára počas zakončenia a tí nakoniec po dlhej konzultácii gól neuznali.

Hosťom značne rýchlejšie ubúdali sily a do šancí sa prakticky dostávali už len počas početnej prevahy. Do konca prostrednej časti hry viac gólov nepadlo a domáci išli do záverečnej tretiny s vyhliadkou na zisk troch bodov.

Definitíva padla v jej ôsmej minúte, keď Takáč prihral medzi kruhy Ruttkayovi a ten spečatil výsledok na 3:0. Novozložený žiarsky tím sa tak v prvom zápase na domácom ihrisku predstavil víťazstvom.

zdroj: N-Sport Trend Ž.n/Hronom

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (3 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.