Štyri série, štyri veľké otázniky


By Ladislav Kováč - Posted on 19 apríl 2014

Pred štartom play-off vám ponúkame prehľad štvrťfinálových rivalov a pohľad späť na ich výkony v tejto sezóne i predošlé konfrontácie.

Začína boj o medaily, v hre je aj svetový pohár klubov

Na bielu sobotu, hodinu po poludní odštartuje  v Slovenskej hokejbalovej najvyššej súťaži  25. ročník play-off  a v súvislosti s ním sa vynárajú aj mnohé zaujímavé otázky.

Získa Nitra štvrtý titul  v rade?  Alebo sa pohár vráti do hlavného mesta? Bude chýbať bratislavský tím historicky po prvýkrát vo finále extraligy? Splní si sen niekto z tria Pruské, Vrútky, Skalica a prekročí prah semifinálových dverí? Odpoveď na tieto otázky budeme vedieť o pár týždňov. Karty sú rozdané a začína sa znova od  0:0. V tomto krátkom prehľade sa pozrieme na jednotlivé série a naše očakávania od nich.

HBK Nitrianski Rytieri - ŠHBK Ružinov

Nitra  hrá vo forme a vďaka skvelému finišu získala štvrtýkrát v rade prvenstvo v dlhodobej
časti,  keď v posledných pätnástich zápasoch dokázala bodovať naplno. Ružinov zažil najhoršiu základnú časť v histórii klubu.  Žalostnú bilanciu Bratislavčania predviedli na ihriskách súperov, keď priviezli z vonku len sedem bodov. Je veľmi pravdepodobné, že  „rytieri“  ukončia sériu v najkratšom  možnom  čase.  Nasvedčuje  tomu  aj vzájomná bilancia súperov vo vyraďovacích bojoch, keď v doterajších šiestich stretnutiach zvíťazili
Nitrianski rytieri šesťkrát.  Špeciálnu  príchuť  budú mať  štvrťfinálové  súboje  pre  ex-"ružinovčanov"  krídelnika  Jána Rímskeho  a trénera  Viliama Somolányiho.

ŠK 98 Pruské - Protef Double Team P. Bystrica

Pruské podávalo počas ročníka najstabilnejšie výsledky a k úplnej dokonalosti im chýbal
bod ku víťazstvu  v základnej časti. Prušťania obhájili v tabuľke striebornú priečku z vlaňajšej sezóny a vo štvrťfinálovej sérii sú v roli favorita na postup. So svojou ofenzívnou silou a skúsenosťami sa hráči Pruského môžu stať čiernym koňom vyraďovacej časti. Problémy im ale môže narobiť častá nedisciplinovanosť, prípadne až prehnane tvrdá hra, ktorá sa neraz skončí šarvátkami.  Považania si po bodovo úrodnej jarnej časti vybojovali po dvoch rokoch postup do play-off. Sila  Považskej Bystrice spočíva na horúcej domácej pôde, o čom sa presvedčilo aj Pruské v poslednom kole. Naopak slabé výsledky zaznamenali Považania na ihriskách súperov a to môže byť rozhodujúcim faktorom vo vývoji tejto série.

Imperial Vitamins Martin - HBK Kometa Vrútky

Vyrovnané boje očakávame v turčianskom derby, v ktorom nastúpi  Martin proti Vrútkam. Martin mal sezónu dobre rozohranú, no nezvládol záver základnej časti, keď v posledných
siedmich dueloch dokázal získať iba štyri body.  Imperial Vitamins pred  play-off  zaznamenal pokles formy, herné výpadky a pred  štvrťfinále sa nachádza v nezávidiahodnej situácii. Kometa sa počas sezóny pevne usadila v strede tabuľky a môže využiť slabšiu formu súpera. V posledných troch ročníkoch Vrútky vypadli zakaždým vo štvrťfinále, v roku 2012 vo vzájomnej konfrontácii poľahky podľahli práve Martinu v troch zápasoch, s negatívnym skóre 3:15. Tento rok majú šancu na reparát.

LG AZhokej Bratislava - HBK Hokejmarket Skalica

V repríze vlaňajšieho semifinále nastala malá zmena, úvodné buly prvého zápasu sa totiž bude hádzať v  Bratislave.  Obaja  štvrťfinalisti  odohrali solídne základnú časť, predviedli skvelé výsledky, či výkony, ale zažili aj pády.  LG  AZhokej  zaznamenal v jarnej časti slabšie výkony na domácej pôde.  Skalica na súperových ihriskách na jar nezískala ani bod, ak nerátame dohrávku v Pohroní. Všetko nasvedčuje tomu, že séria bude vyrovnaná a dramatická. Bratislavčanom sa však  vo vyraďovacej časti proti "Záhorákom" darí  a zatiaľ zakaždým prešli cez Skalicu do ďalšieho kola.

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (2 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
4 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.