Šláger štvrtého kola ZHbL jasne pre hráčov Stupavy


By Michal Runák - Posted on 03 október 2010

Lozornskí Orli nestačili na Stupavu, azda i kv§li nedisciplinovanému nástupu na zápas.

Tesné výhry "hakačov" a Parkoviska

ŠHBK Lizards Stupava - HBK Lozornskí Orli 4:1 (0:0,2:1,2:0)
Góly: Runák 2 (Danko 2), Štefan (Runák), Hambálek -

Zápas nemal favorita, avšak samotný začiatok mohol dosť napovedať o tom, ktoré mužstvo nastúpilo na zápas koncentrovanejšie. Hráči Orlov sa totiž trúsili na zápas ako švábi. Tento fakt však predznamenal vývoj duelu.

Stupavčania nastúpili na zápas sebavedomo, s jasne rozdelenými úlohami pre obe päťky. V prvej tretine sa Lozornčania vďaka spomínaným faktom formovali počas hry, Lizards mali niekoľko šancí otvoriť skóre, avšak gólman Vasil bol do tej doby nepriepustný. Hostia zahrozili v úvodnej časti hry iba z presilovky, keď nepríjemne zatápali pred Kyselom, avšak góman bol vždy na správnom mieste. Bezgólová tretina nevoňala "jašterom", čo chceli zmeniť v prostrednej časti hry. V čase 5:01 prišlo fantastické striedanie prvej päťky, najskôr Danko posunul Runákovi, ktorý z otočky vymietol ľavý horný roh, následne o 19 sekúnd neskôr Štefan prešiel s loptičkou pozdĺž mantinelu pred gólmana Vasila a zvýšil na 2:0. Hra sa po tomto momente vyrovnala, ale najväčšiu šancu mali znova Stupavčania, keď po spolupráci Čabu a obrovským prehľadom hrajúceho Danka, nenasmeroval Runák loptičku do svätyne hostí.

Lozorno opäť nepríjemne podkurovalo pred Kyselom v presilovke, po nej však útočník Orlov pretlačil obrancu a následne aj loptičku do brány Stupavy, čím znížil stav na 2:1. Tým sa Lozornčania dostali opäť na dostrel jedného gólu a týmto rozdielom sa skončila aj druhá časť hry. V tej poslednej však opäť dominovali Lizards, ktorí boli tento raz jednoducho lepší. Svoju veľkosť v čase 9:31 predviedol opäť Dušan Danko. V presilovke piatich proti štyrom si na modrej prevzal prihrávku a stredom ihriska postupoval k bráne. Gólman Vasil v snahe zmešiť uhol hráčovi, o ktorého strelách sa píšu ódy, vyšiel zo svojej klietky, v tom však Danko posunul doprava Runákovi, ktorý do odkrytej bránky jednoducho musel skórovať.

Orli sa potom snažili znovu vrátiť do zápasu, bojovali, snahu im nemožno uprieť, brankár domácich bol však bezchybný. Naopak, gólman Vasil si svoju chvíľku vybral necelé 3 minúty pred koncom, keď  nahodená strela cez celé ihrisko preskočila aj hokejku gólmana, snažiaceho sa z prvej rozohrať. Týmto gólom sa skóre uzavrelo, po zápase dostal ešte trest 2+10 hosťujúci Brenner, ktorý zrejme následkom frustrácie bezdôvodne atakoval Igora Podmajerského.

Vaše hodnotenie: None Priemer: 3.7 (3 votes)

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
12 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.