Šesť mužstiev z troch krajín, medzi nimi aj štyria extraligisti. Považania a Skalica nenastúpia


By joziva - Posted on 24 január 2019

V Martine sa bude konať druhý kvalifikačný turnaj European ballhockey league, a to za účasti šiestich mužstiev z troch krajín.

Rozbiehajúci sa projekt European ballhockey league bude po kvalifikačnom turnaji v Česku pokračovať duhou várkou kvalifikažných bojov na Slovensku. V Martine sa v dňoch 25. a 26. januára stretnutí v hale Podháj mužstvá z troch krajín.

Svojho zástupcu budú mať opäť Česi, nakoľko sa do boja o účasť vo finálnom turnaji zapojí slovenský extraligista spoza rieky Moravy  HBC Třinec, ku ktorému sa pripojí fínsky celok McBeast Hämeelinna. Okrem zahraničných účastnikov sa do boja postavia aj tri ďalšie tímy zo slovenskej extraligy seniorov - domáci ŠKB Martin a bratislavské LG a Jokerit Petržalka. Štartové pole dotvára kežmarský klub s názvom TSM Šport je cesta.

Pôvodne organizátori iniciovali aj vystúpenie ďalších účastníkov slovenskej extraligy, ktorých účasť by podujatiu rozhodne pridala na kvalite a ktorí mali záujem vystúpiť na medzinárodnej konforntácii. Ukázali sa však komplikácie, ktoré viaceré extraligové mančafty odradili od účasti v tomto projekte.

"Náš klub HBK PROTEF Považská Bystrica sa turnaja v Martine nezúčastní z dôvodu nezabezpečenia nezávislosti turnaja organizátorom od konkurenčnej hokejbalovej federácie, ktorá akciu dokonca promuje na svojej facebookovej stránke! Náš klub ako súčasť Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ), ktorá je súčasťou Medzinárodnej hokejbalovej federácie (ISBHF) si nevie predstaviť štartovať na akcii organizovanej priamo konkurenčnou federáciou," uvádza sa v oficiálnom stanovisku extraligistu z Považskej Bystrice, na ktoré nás odkázal manažér PROTEF-u Martin Kolek.



Okrem Považskej Bystrice sa v Martine napokon nepredstavia ani Skaličania, ktorých účasť pôvodne organizátori avizovali.

Na danú tému sa vyjadril aj generálny sekretár SHbÚ Július Száraz v príhovore publikovanom na oficiálnom web SHbÚ: "Vedenie SHbÚ si váži Vašu prácu v kluboch, vážte si aj Vy - členovia SHbÚ prácu vedenia SHbÚ a to najmä lojalitou a jeho podporou. Akákoľvek podpora členov SHbÚ pre iné organizácie, s akýmkoľvek úmyslom, len podlamuje kolená SHbÚ, jej vedeniu a tým oslabuje možnosti rozvoja hokejbalu na Slovensku. Bez SHbÚ a ISBHF by tu hokejbal ako taký nebol!"

Organizátori European ballhockey league na čele s Andrejom Augustínom preto avizujú pätnásť zaujímavých súbojov, ktoré spolu zvedie šesť mužstiev od piatka popoludnia. Dva postupujúce tímy sa zaradia do finálneho boja "Final four".

Program druhého kvalifikačného turnaja European ball hockey league:

Piatok
18:30 ŠKB MARTIN — ENVIFORM TŘINEC
19:30 LG BRATISLAVA — MCBEAST HÄMEENLINNA
20:30 JOKERIT PETRŽALKA — TSM ŠPORT JE CESTA KEŽMAROK

Sobota
9:00 ŠKB MARTIN — MCBEAST HÄMEENLINNA
10:00 ENVIFORM TŘINEC — TSM ŠPORT JE CESTA KEŽMAROK
11:00 LG BRATISLAVA — JOKERIT PETRŽALKA
12:00 ŠKB MARTIN — TSM ŠPORT JE CESTA KEŽMAROK
13:00 MCBEAST HÄMEENLINNA — JOKERIT PETRŽALKA
14:00 ENVIFORM TŘINEC — LG BRATISLAVA
15:00 JOKERIT PETRŽALKA — ŠKB MARTIN
16:00 TSM ŠPORT JE CESTA KEŽMAROK — LG BRATISLAVA
17:00 MCBEAST HÄMEENLINNA — ENVIFORM TŘINEC
18:00 LG BRATISLAVA — ŠKB MARTIN
19:00 JOKERIT PETRŽALKA — ENVIFORM TŘINEC
20:00 TSM ŠPORT JE CESTA KEŽMAROK — MCBEAST HÄMEENLINNA

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (1 vote)

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
12 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.