Česko: Stav finálovej série je vyrovnaný, ďalšie zápasy s netradičnými časmi


By Ladislav Kováč - Posted on 09 jún 2016

České finále aj na televíznych obrazovkách, hrať sa bude už v piatok.

Výsledky  úvodných  zápasov  českej  CCM - Extraligy: 4.-5. júna 2016
 
HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC ALPIQ Kladno   3 : 2  (1:2 1:0 1:0)
Góly a asistencie: 3. Krejčí (Filip), 19. Filip (Kubeš), 37. Březina (Česák, Kubeš) - 6. Pražák (Šrámek), 10 Pražák
Vylúčenia: 4:3   presilovky: 1:1   oslabenia: 0:0   stav série: 1:0

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC ALPIQ Kladno  1 : 4  (0:1 1:2 0:1)
Góly a asistencie: 28. Mašík (Kubeš) - 6. Štepánik (Soukup), 18. Šícha (Kudela), 29. Soukup (Kohout, Dědič), 45. Šrámek (Pražák)
Vylúčenia: 7:4  navyše: 10 min Urbanec (Pardubice)   presilovky a oslabenia: 0:0   stav série: 1:1

Prvý finálový zápas v Pardubiciach bol súbojom brankárov, ktorí sa predbiehali vo výborných zákrokoch. Vyrovnaný duel rozhodol v polovici tretej tretiny dôrazný útočník Pardubíc Ondřej Březina, keď tečom zakončil akciu domácich. Druhy zápas sa odohral v réžii Kladna, hostia boli lepším tímom a vyrovnali stav série 1:1. Cez víkend sa finále presťahuje na kladenský zimný štadión a Autosklo-H.A.K. čaká ťažká úloha: vyhrať jeden zápas v Kladne a sériu tak vrátiť do  Pardubíc.

"Sme super partia a tím a máme na to si siahnuť na pohár. Verím, že tam všetkých dvadsať hráčov nechá všetko pre víťazstvo. Nebude to jednoduché, navyše na hokejovom ihrisku, ale paradoxne by nám to mohlo viac vyhovovať. Dúfam, že v piatok získame druhý bod. Čo bude ďalej, to sa uvidí," predpovedá na klubových stránkach Pardubíc skúsený obranca Radek Mašík.

Tretí finálový boj sa odohrá už v piatok, a to kvôli priamemu prenosu v celoštátnej televízii. V sobotu na prenos ČT Šport už nemá priestor, rozbieha sa totiž futbalové EURO vo Francúzsku. Pre televíziu sa vedenie Alpiqu Kladno rozhodlo presunúť aj domáce finálové zápasy na hlavnú plochu ČEZ štadiónu.

"Za prvé by nemusela stačiť kapacita vedľajšieho ihriska štadióna, kam sa zmestí asi štyristo ľudí. Na hlavnej ploche budú diváci na hru lepšie vidieť. A vhodnejšie to bude aj pre televízny prenos, kvôli ktorému sa hrá už v piatok," objasnil situáciu na klubovom webe Kladna predseda Alpiqu Tomáš Rejthar.

Česko-moravskému zväzu sa podaril skvelý marketingový ťah a zároveň prezentácia hokejbal na celoštátnom športovom kanáli. Spolupráca medzi ČMSHb a českou televíziou vyvrcholí vysielaním zápasov z MS 2017, ktoré organizujú Pardubice.

Program  finále   CCM - Extraligy:

Piatok  10.6. 15:45   Kladno - Pardubice  (ČT Šport)
Nedeľa  12.6. 10:00   Kladno - Pardubice  (ČT Šport)
Streda  15.6. (čas bude upresnený) Pardubice - Kladno  (Hokejbal TV)

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (1 vote)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
11 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.