Česko-Slovenský pohár veteránov sa stal korisťou Českej republiky


By Ján Ivančík - Posted on 10 jún 2015

„Česko- Slovenský pohár 2015 bol veľmi úspešný, všetci odchádzali spokojní a to bol hlavný cieľ," vraví pre TOPhbl.sk Peter Hránek.

Premiérový Česko-Slovenský pohár 2015 v kategórii Masters ukoristila reprezentácia Českej republiky. Cez víkend 6.-7.júna sa v gajarskej Aréne 71 konalo veľkolepé hokejbalové divadlo a to všetko „pod jednou strechou“.

Napriek tropickým horúčavám sa na Záhorí predstavili hokejbalové legendy- niekoľkonásobní majstri republík, ale i sveta, ktorí hokejbal hrajú už viac ako dve desaťročia. Diváci si prišli na svoje a hráči napriek svojmu veku neostali nikomu nič dlžní. Predviedli veľké nasadenie, hokejbalové umenie, padali krásne góly.

Mužstvá sa stretli najprv v základnej skupine, kde odohrali zápasy systémom "každý s každým". Túto bez straty bodu vyhrala reprezentácia Old Boys Slovakia po výsledkoch:

Old Boys Slovakia – Old Boys Pezinok 6:2
Česká republika- HKLM Petržalka 4:1
HKLM Petržalka- Old Boys Pezinok 4:11
Old Boys Slovakia- Česká republika 3:2
Old Boys Slovakia- Old Boys Pezinok 4:1
Česká republika- Old Boys Pezinok 9:1

Vo finále sa potom stretli mužstvá umiestnené na prvých dvoch miestach zo základnej skupiny. Boli to najväčší favoriti turnaja a to reprezentačné výbery SR (Old Boys Slovakia) a Česka. Po veľkom boji nakoniec boli šťastnejší hostia, ktorí zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0.

V zápase o 3.miesto otočili v závere hráči HKLM Petržalka nepriaznivý stav a vyhrali nad výberom Pezinka 5:4. Premiérový ročník teda vyhrala reprezentácia Česka, najlepším hráčom turnaja bol vyhlásený "nováčik" Old Boys-u Branislav Thron, najlepším brankárom sa stal Petr Menc z Česka.

Organizátori ale nezabudli ani na individuálne výkony po každom zápase, najlepší hráči z mužstiev zápase dostali vecné ceny.

„Česko- Slovenský pohár 2015 bol veľmi úspešný, všetci odchádzali spokojní a to bol hlavný cieľ. Poďakovanie patrí hlavnému partnerovi - Bratislavskému samosprávnemu kraju a tiež firme White and blue, ktorí toto skvelé podujatie podporili,“ povedal pre TOPhbl.sk Peter Hránek.

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (2 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
1 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.