Žilina juniorské šampionáty hostiť nebude, zámorie sa bojí o bezpečnosť


By Ján Ivančík - Posted on 15 apríl 2022

Plánované majstrovstvá sveta juniorov sa v Žiline napokon napriek prípravám konať nebudú.

Svetový šampionát juniorov sa neuskutoční ani v roku 2022. Po epidemiologických prekážkach je tentoraz komplikáciou vojnový konflikt na Ukrajine. Zámorské celky sa totiž rozhodli, že pre riziko ohrozenia svojich výprav radšej na Slovensko nevycestujú.

iaľ médiá v Amerike vykresľujú túto vojnu rôznymi verziami a ani naše ubezpečenie, že všetko by malo byť bezpečné od nás ako organizačného výboru MSJ 2022 nebolo postačujúce. Žiaľ bez týchto krajín nemá význam organizovať toto podujatie," objasnil situácie pre oficiálny web SHBÚ generálny sekretár Július Száraz.

Hoci teda príprava na juniorské majstrovstvá sveta už bola v plnom prúde, vyšla navnivoč. Podujatie sa pôvodne malo uskutočniť od 29. júna do 3 júla 2022, pričom bojovať na ňom mali výbery do dvadsať, osemnásť a šestnásť rokov a tiež ženský výber do dvadsať rokov.

Slovenská hokejbalová únia ako hlavný usporiadateľ turnaja už informovala medzinárodný zväz o vzniknutej situácii, o budúcnosti šampionátu zatiaľ bližšie informácie nie sú.

 

Zatiaľ nikto nehlasoval

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
12 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.