Česko na šampionáte zrejme posilní i brankár Pavelec


By Ján Ivančík - Posted on 21 máj 2011

Česko sa v nominácii na svetový šampionát drží hesla hokejbalové majstrovstvá sú pre hokejbalistov. V ich výbere figuruje iba jedno hokejové meno.

Česká reprezentácia oznámila širšiu nomináciu na blížiaci sa svetový šampionát v Bratislave. Nechýba v nej jedno veľké meno. Brankár, ktorý hájil svätyňu Česka i počas hokejových majstrovstiev sveta Ondrej Pavelec.

Je však jediným hokejistom v českom výbere. Naši susedia razia jasnú zásadu - hokejbalové majstrovstvá sú pre hokejbalistov. "Od začiatku našej práce s reprezentáciou tvrdíme to isté. Na svetový šampionát sa necestuje za zásluhy ale pre aktuálnu výkonnosť. To je nadôležitejšie. Ide o individuálne schopnosti hráča a tiež o jeho charakterové vlastnosti," povedal pre hokejbal.cz tréner Česka Drahomír Kadlec a vedúci tímu Adam Karnet pokračoval: "Je to ďalší úlomok našej filozofie, pri ktorej sme pri voľbe hráčov postupovali. Dostať sa na majstrovstvá sveta má byť pre hráčov odmena za tvrdú prácu, ktorú hokejbalu obetovali. Preto vytvárame priestor pre čo najviac z nich. Samozrejme, prichádzajú mnohé dohady, že iné krajiny hokejistami šetriť nebudú. Tvrdíme ale, že hokejbalový šampionát je akcia pre hokejbalistov. Navyše, v našich hráčov máme avsolútnu dôveru. Zápasy sa nevyhrávajú polohokejovou súpiskou, ale prácou odvedenou na ihrisku."

Jedinou výnimkou bude už spomenutý gólman. "Pozícia brankára bola dlho prejednávaná. Treba povedať, že spomedzi všetkých postov sme mali výber práve toho brankárskeho asi najobmedzenejší," povedal Kadlec.

Brankári: Leoš Gerlich, Lukáš Heczko, Jan Jirotka, Ondřej Pavelec

Obrancovia: Tomáš Hák, Jan Hrabica, Radek Honický, Michal Chmel, Tomáš Kudela, Jan Pospíšil, Jan Příhoda, Tomáš Rejthar, Miroslav Růžička, David Tyburec

Útočníci: Jan Bacovský, Jan Bílý, Lukáš Hudeček, Petr Chmel, Ondřej Kejř, Martin Kruček, Pavel Kubeš, Aleš Kypet, Petr Novák, Lukáš Plzák, Michal Průcha, Adam Roušal, Lukáš Soukup, Libor Topolánek, Michal Trčka, Tomáš Wróbel

Vaše hodnotenie: None Priemer: 4.7 (9 votes)

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
17 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.