Jokerit v domácom "Winter Classic" opäť nezaváhal, Považanov jasne predčil


By TOPhbl.sk - Posted on 12 február 2017

Prinášame vám priebežne aktualizovaný pohľad na výsledok medzi Winter Classic medzi Považskou Bystricou a Jokeritom.

Petržalčania zorganizovali na svojej pôde na úvod jarnej časti extraligy druhý ročník "zimnej klasiky". Podobne ako v prvom vydaní proti Nitre, uspeli aj proti Považskej Bystrici, a to vysokým víťazstvom 6:2.

Prvé dejstvo atraktívneho duelu, ktorý sa hral pred televíznymi kamerami gól neprinieslo. Keď však góly začali padať, zrazu sa ich nedalo zastaviť. Hneď v úvode mali domáci príležitosť skórovať pri vylúčení Ďurkecha, no do vyloženej šance sa nedostali. V 8. min mal gól na hokejke Božík, ktorý do odkrytej bránky netrafil presne, nastrelil iba žŕdku.

Ako prvý rozvlnil sieť Sodoma, po prihrávke z rohu ihriska od Pardela nezaváhal a z prvej poslal svoj tím do vedenia. O tridsať sekúnd neskôr zabudla obrana hostí na Metznera a ten už vedel, čo má robiť - 2:0. Považania pochopili, že začína byť zle, a tak vrhli všetko do útoku. V 21. min sa Škrabko celou silou oprel do loptičky a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Tým vrátil hostí do hry, avšak iba na necelú minútu. V 22. min totiž Radoslav Kováč dostal peknú výzvu na strelu, neokúňal sa a Jokerit opäť viedol o dva góly. V 25. min oslabil svoj tím Miške, no na lavici hanby si posedel iba dvanásť sekúnd. Radoslav Kováč si po utešenej kombinácii domácich pripísal v rýchlom slede svoj druhý zásah v zápase. Netrvalo dlho a "žolíci" rozhodli definitívne. V 27. min zužitkoval neprehľadnú situáciu po buly Kurtín a prudkou ranou poslal loptičku za Buliša. Do záveru druhého dejstva stihli ešte hostia odpovedať gólom v presilovej hre. V 29. min totiž fauloval Šulek, Bujdák dostal presne mierenú prihrávku od Ďurkecha a po dvanástich sekundách tak bol Šulek opäť voľný.

V záverečnom dejstve si Jokerit chcel najmä udržať svoje vedenie, no podarilo sa mu ho ešte zvýšiť. V 33. min unikol obrane Považanov Virág, skúsil bekhendové zakončenie, ktoré síce Buliš vystihol, no na dorážku už bol prikrátky - 6:2. Hostia v 38. min mohli opäť znížiť pri vylúčení Šuleka, tentoraz však Jokerit odolal. V závere sa neujali snahy Kurtína, ani Kováča, a tak sa vo Winter Classic tešili domáci hokejbalisti, ktorí sú opäť o krok bližšie k play-off.

Výsledok dohrávaného stretnutia 15. kola extraligy seniorov (nedeľa - 12.2.2016, 11:00):

6:2(0:0,5:2,1:0)

Góly: 19. Sodoma (Pardel), 19. Metzner (Kováč), 22. Kováč, 25. Kováč, 27. Kurtín (Božík), 33. Virág – 21. Škrabko, 29. Bujdák (Ďurkech)

Zostavy:

Domáci: Letko (Oboril) – Šúrek, Šulek, Metzner, Kratochvíla, Chudý, Pardel – Rób. Kováč, Axamit, Sodoma – Kurtín, Božík, Rad. Kováč – Varga, Virág, Guba – Cedzo

Hostia: Buliš (Lančin) – Regec, Bušovský, Ďurkech, Miške, Pružinský, Piják, Kocian, Bujdák, Čičala, Kukučka (C), Teska, Škrabko, Demáček, Spál. 

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (2 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.