Martinu sa nečakané zvraty dostali pod kožu, v záverečnej tretine Imperial Vitamins strhol triumf na svoju stranu


By TOPhbl.sk - Posted on 07 máj 2016

Sledujte spolu s nami priebežne aktualizovaný prehľad prvého finálového súboja medzi Skalicou a Martinom.

Prvé finálové stretnutie medzi Skalicou a Martinom malo veľmi nečakaný priebeh. Po bezgólovej prvej tretine, v ktorej mali Martinčania možnosť ujať sa vedenia v samom závere, keď hrali presilovú hru, prišlo na góly bohatšie druhé dejstvo hry.

V ňom totiž padli góly dva a oba do martinskej siete a to v priebehu neuveriteľných desiatich sekúnd. V čase 19:39 prišlo otvorenie skóre domácimi z hokejky Miklíka, ktorý potrestal vylúčenie Bieleného za držanie. Domáci sa pred Polcom dostali do tlaku, Patinkovu ranu síce Polc vytlačil pred seba, no na Miklíkovu dorážku už bol prikrátky. Trvalo iba spomínaných desať sekúnd, kým sa Martinčania dostali pod ešte väčší tlak. Hostí inkasovanie zaskočilo a po rýchlej akcii sa do útoku a k zakončeniu švihom dostal  Janáč - 2:0. V závere tretiny inkasoval dve minúty za podrazenie Smetana, ale Martin jeho prečin nepotrestal. Do tretej tretiny tak šli domáci s dvojgólovým náskokom a vidinou možnosti udržiavať stav súboja vo svoj prospech.

Martin sa ale nevzdal. Hneď v úvode šiel na trestnú lavicu Kollár, čo hosťom na radosti nepridalo, no oslabenie trvalo iba pol minúty a pridal s k nemu Černek za držanie hokejky. Martinská snaha o zníženie napokon priniesla ovocie v 35. min, keď sa v neprehľadnej situácii pred Petrovičom najrýchlejšie zorientoval Bielený a poslal loptičku za chrbát skúseného skalického matadora - 2:1. Skaličania sa následne museli brániť pri vylúčení Janáča za hrubosť, no už o chvíľu neskôr ponúkli hostia podrazením Tomku rovnakú príležitosť súperovi. Rýchly hokejbal na oboch stranách ponúkol divákom mnoho zaujímavých akcii, no to, čo prišlo v závere teda nečakal asi nik z nich. V 43. min využil rýchlu akciu Wagner, ktorý zužitkoval pas od Javorku a vyrovnal. Zdalo sa, že sa na konci začína odznova, ale Martin mal iné plány. Trvalo totiž iba minútu a pol, keď Wagner našiel opäť skulinku v skalickej defenzíve a po Bieleného nádhernej prihríávke rozhodol o nevídanom zvrate v prospech Martina.

Výsledok - 1. finále extraliga seniorov:

14:00

2:3(0:0,2:0,0:3)

Góly: 20. Miklík (Patinka, Zelenka), 20. Janáč P. (Daniel) – 35. Bielený, 43. Wagner (Javorka), 44. Wagner (Bielený, Javorka)

Zostavy:

Domáci: Petrovič (Komenda) – Zelenka, Salajka, Mikéska, Daniel, Sobol, Miklík, Smetana, Filo – Rampáček, Patinka, Válek, Martinusík, Janáč P., Škadra, Vadík, Holaza, Janáč D., Kolínek, Krajsa, Černek

Hostia: Polc (Jurošek) – Fedor, Zluky, Fodrek, Holbus, Lang, Javorka – Tomka, Hrivnák, Učník, Kollár (C), Bielený, Wagner, Hazucha, Ruttkay, Kašša, Silvester

Rozhodovali: Boháček - Pikula Vylúčenia: 6:4 Divákov: Stav série: 0:1

Vaše hodnotenie: None Priemer: 4 (4 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.