Dokonalý martinský obrat prisúdil Kežmarčanom bronzovú medailu


By TOPhbl.sk - Posted on 30 apríl 2016

Sledujte spolu s nami priebeh rozhodujúcej semifinálovej bitky medzi Martinom a Kežmarkom.

Piate semifinále medzi Martinom a Kežmarkom sa skončilo triumfom domácich 5:3. Skvelý vstup Imperial Vitamins do zápasu nedokázali hráči z východu v ďalšom priebehu zvrátiť a Kežmarčanom tak bola prisúdená bronzová medaila. Martin postúpil do finále.

Piate semifinále malo neočakávaný priebeh. Z vyrovnaného šlágra sa takmer stala poprava hosťujúceho tímu. Martin vstúpil do zápasu gólom v 5. min, keď Hazucha založil akciu, ktorú Ruttkay nedoviedol do úspešného konca, ale Tomečkova snaha už bola korunovaná úspechom. Ten istý hráč smeroval v 8. min na trestnú lavicu za držanie hokejky, ale hostia jeho vylúčenie nepotrestali. V 11. min domáci udreli opäť, keď Tomka po úniku z ľavej strany zvýšil náskok Martina na 2:0. Netrvalo ani dvadsať sekúnd a Imperial Vitamins vyhrávali už o tri góly. Bielený umne zužitkoval prihrávku od Wagnera a zdalo sa, že o víťazovi je rozhodnuté. Oravec následne inkasoval desaťminútový trest za nešportové správanie a Kežmarok tak prišiel na dlhší čas o svoju veľkú oporu. Nepomohol mu ani oddychový čas, pretože v 12. min Ruttkay zakombinoval s Hazuchom a zvýšil náskok Martina na štyri góly.

Druhé dejstvo sa začalo dvojnásobným vylúčením Martina. Najprv na trestnú lavicu putoval Zluky, hneď za ním ho nasledoval Kollár za podrazenie. Kežmarku ale ani táto príležitosť gól nepriniesla. V 20. min fauloval podrazením Tomka, avšak ani jeho a ani Tomečkov faul z 22. min Mimisolar nepotrestal. Bez gólovej odozvy zostalo aj Teplického držanie z 24. min. Faulostroj pokračoval naďalej. Na trestnú lavicu putoval v 27. min Kundľa, hneď za ním Martinčan Tomka a v 28. min Hrivnák. Až vylúčenie posledne menovaného dokázali hostia pretaviť na znižujúci gól, keď Zwick našiel ideálne Svitanu a Kežmarok znížil na 1:4. Vtedy sa stále zdalo, že nádeje hostí už neexistujú, no tento stav sa mal v tretej tretine zmeniť.

V 35. min Svitana získal loptičku v útočnom pásme a prestrelil brankára súpera - 2:4 a Kežmarok zavelil do útoku. O tri minúty neskôr potrestali hostia vylúčenie Tomečka a už to bolo iba o gól. Svitana skompletizoval hetrik po peknej prihrávke od Havíru. V 40. min inkasoval dve minúty za sekanie Glevaňák a hoci jeho vylúčenie domáci nepotrestali,  43. min Ruttkay uvidel nabiehajúceho Hazuchu a Kalis bol na túto akciu prikrátky. V závere sa už nič nezmenilo na dvojgólovom vedení domácich, a tak sa Martin opäť pozrie do finále, zatiaľ čo pre Kežmarčanov zostala bronzová medaila.

Výsledok 5. semifinále extraligy mužov:

13:00

5:3(4:0,0:1,1:2)

Góly: 5. Tomečko (Ruttkay, Hazucha), 11. Tomka (Hrivnák, Učník), 11. Bielený (Wagner), 12. Ruttkay (Hazucha), 43. Hazucha (Ruttkay) – 30. Svitana (Zwick), 35. Svitana, 38. Svitana (Havíra)

Zostavy:

Domáci: : Polc (Jurošek) – Fedor, Fodrek, Silvester, Kollár, Lang, Ruttkay, Učník, Bielený, Tomečko, Kašša, Zluky, Wagner, Hrivnák, Javorka, Holbus, Hazucha, Tomka, Starosta, Matuščin

Hostia: Kalis (Pristaš) – Kromka B., Bednár, Kromka P., Kundľa, Dejneka, Kovalčík, Čarnogurský, Oravec, Teplický, Lipták, Pisarčík, Svitana, Brejka, Malina, Havíra, Jakubčo, Glevaňák, Zwick, Fečunda, Kantorek

Rozhodovali: Pikula - Kraľovič Divákov: 240 Vylúčenia: 8:4 + Oravec 10 OT Stav série:2:2

Finále play-off extraligy seniorov (7., 8., 14. 5. prípadne 15., 21. 5. 2016):

HBK HOKEJMARKET Skalica – Imperial Vitamins Martin

Vaše hodnotenie: None Priemer: 2 (4 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
15 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.