LG otočilo nepriaznivý vývoj, hrdinom Lipovský, Skalica presvedčivo znížila


By TOPhbl.sk - Posted on 02 máj 2015

DOPLNENÉ: Prinášame vám pohľad na výsledky tretích semifinálových stretnutí extraligy seniorov.

Výsledky tretích semifinálových stretnutí extraligy seniorov:

Nitrania vstúpili do zápasu aktívnejšie a už v šiestej minúte sa tešili po rane Bacovského, ktorý zužitkoval pas od Eckera. Radosť ale netrvala ani do prestávky, pretože Kajbova rana znamenala tesne pred sirénou vyrovnanie na 1:1.

Po zmene strán prevzali iniciatívu do rúk Skaličania, ktorí vedeli, o čo hrajú. V priebehu dvoch minút sa zápas zlomil na ich stranu, keď sa v 26. min presadil Černek a už o minútu neskôr zvyšoval náskok Škadra. Tieto zásahy Hokejmarket upokojili a hostia hrali rozvážne svoju hru.

V tretej časti Nitrania pritvrdili a často sa dostávali do dobrých streleckých príležitostí. Bol to ale Mikéska, kto dokázal navýšiť vedenie Skalice na rozdiel troch gólov. Nitra stále aktívne tvorila a v 41. min prišlo zníženie po spolupráci Chovana so Slovákom. Umná defenzíva Hokejmarketu však drámu nepripustila a ranou do opustenej bránky stanovil skóre na konečných 2:5 pre hostí Martinusík. Séria tak poračuje aj v nedeľu.

13:00

2:5 (1:1,0:2,1:2)

Góly: Bacovský (Ecker), 41. Slovák (Chovan, Ecker) - 15. Kajba, 26. Černek, 27. Škadra, 36. Mikéska, 45. Martinusík

Zostavy:

Domáci:  Petrík, Thron Ch., Titka, Tary, Káčer, Martiška, Bujdák, Maxin, Beniač, Chovan, Slovák, Ecker, Kollár, Bacovský, Hrivnák, König P., Cajchan, Cebo, Thron B., Myjavec, Ščasný, Riegel

Hostia:

Stav série: 2:1


Úvod veľa vzrušenia nepriniesol, a tak diváci čakali na údernejší moment až do konca prvého dejstva. Vtedy sa podarilo Budayovi presadiť cez obranu súpera po asistenciách Gavača a Nechalu a Pruské sa opäť v tomto semifinále ujalo vedenia. V závere prvého dejstva prišli i dve vylúčenia, za sekanie šli na lavicu hanby Šalka a Palák.

Po zmene strán mali domáci dobrú príležitosť skórovať, keď v 27. min Šalka podrazil prenikajúceho útočníka súpera a šiel opäť na trestnú lavicu. Prušťania ale svoj náskok nezvýšili.

Doplatili na to hneď v úvode tretieho dejstva, ktoré trestuhodne zaspali. Necelú minútu po úvodnom buly totiž pálil Lipovský a vyrovnal na 1:1. Netrvalo dlho a spolupráca Šalku s Lipovským opäť priniesla gólové zhodnotenie. LG sa tak ujalo vedenia a to už do konca zápasu nepustilo z rúk. Domáci navyše boli vylučovaní a to hneď trikrát, navyše Fumač obišiel aj s vyšším trestom. Pruské nezachránila ani záverečná hra bez brankára, a tak podľahlo Bratislavčanom 1:2.

13:00

1:2(1:0,0:0,0:1)

Góly: 13. Buday (Gavač, Nechala) - 31. Lipovský (Šalka), 34. Lipovský (Šalka)

Zostavy:

Domáci: Moško, Mišovec - Chotár, Doskočil, Bundil, Palák, Valášek, Nechala - Fumač, Bachynec, Škultéty, Vozár, Gavač, Maděra, Cíbik, Buday, Bielik, Jaško

Hostia: Kalis, Juríček - Minárik, Giba, Virágh, Mikulčík, Ďurčov, Muller, Ondriska, Lipovský, Strapák, Šalka, Kanich, Vavro, Takáč, Ondrušek, Zemeš, Mráz, Drozdík, Hrabírik, Gago

Tresty: 3+10 Fumač - 2 Rozhodovali: Krist - Neczli Divákov: 80

Stav série: 1:2

Vaše hodnotenie: None Priemer: 4 (5 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
1 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.