DOPLNENÉ: LG Bratislava i Pruské si pripísali druhé víťazstvá. Vrútky za víkend skórovali iba raz, majster si porcie rovnomerne rozložil. Prinášame vám pohľad na priebeh výsledkov druhého štvrťfinále extraligy seniorov.

Výsledky druhých štvrťfinálových stretnutí extraligy seniorov:

Bratislavčania si v sobotu pripísali úvodné víťazstvo a na výhernej vlne sa chceli zviesť aj vo sviatočnú nedeľu. Zo začiatku sa im to teda vôbec nedarilo, keď rýchle góly Mitru a Oščipovského domácich poriadne zaskočili. Pri prvom presnom zásahu ukázal prehľad v hre už spomínaný Mitra, ktorý dostal prihrávku od Sálu a dokázal otvoriť skóre. Nasledovala kombinácia Štefana s Džupinom, na konci ktorej stále Oščipovský a náskok hostí bol dvojgólový. LG reagovalo výmenou Dubnického v bránke. Víťaz základnej časti sa ale vzchopil a do záveru prvého dejstva razantne pridal. Výsledokm bolo zníženie z hokejky Mikulčíka, ešte predtým však mali domáci pekné príležitosti na zníženie.

Svidník inkasovanie nevyviedlo z miery a zverenci Maroša Hrica sa snažili ďalej tlačiť do útoku. To vyústilo do návratu dvojgólového vedenia v úvode druhého dejstva. Tentoraz sa presadil po prihrávke Štefana Raschman. Vzápätí hostia nevyužili šancu na zvýšenie, keď sa proti Kalisovi neujala snaha Halása, ani Štefana. Potvrdilo sa nedáš - dostaneš a Kanich znížil opäť na rozdiel jediného gólu. Svidník zostal mierne zaskočený a to domáci okamžite využili. Strhla sa kanonáda, keď v 23. min premenil svoju príležitosť Mráz, po nezištnej prihrávke od Antla. Netrvalo dlho a v 27. min už bolo LG vo vedení. Ondrušekovu prácu zužitkoval Strapák.

Tretia tretina sa ešte ani poriadne nerozbehla a už sa domáci radovali po rane Michala Šalku. Bratislavčania sa však zvýšenou aktivitou nechali uniesť a nasledovali dva tresty za sebou. Jeden z nich zužitkovali hostia v podobe rany Halása a bolo to opäť napínavé. Záverečný tlak ale prišiel na strane domácich, no gól nepriniesol. Ďalšia dráma sa teda nekonala a LG už v sérii vedie 2:0.

13:00

5:4(1:2, 3:1, 1:1)

Góly: 13. Mikulčík (Takáč), 20. Kanich (Vavro, Takáč), 23. Mráz (Antl, Virág), 23. Mráz (Antl, Virág), 27. Strapák (Ondrušek), 31. Šalka (Mráz, Minárik) – 3. Mitra (Svitana, Sála), 3. Oščipovský (Štefan, Džupina), 17. Raschman (Štefan, Oščipovský), 39. Halás (Džupina, Oščipovský)

Zostavy:

Domáci: Dubnický (Kalis) – Minárik, Virág, Mikulčík, Ďurčov, Ondriska, Miko – Mráz, Vavro, Takáč, Šalka, Müller, Lipovský, Drozdík, Zemeš, Ondrušek, Hrabárik, Antl (C), Kanich, Šulc,Strapák

Hostia: Vachna (M. Svitana) – Džupina, Sabol, Kostyšák, Findura, Sála, Šándor, Čobej, Štefan, Oščipovský, Raschman, Vook (C), Barna, Halás, Zavacký, Svitana L., Mitra

Tresty: :  Rozhodovali: Valachovič – Krist Divákov:

Stav série: 2:0


V Skalici to vyzeralo na jednoznačnú záležitosť. Po sobotňajšom prekvapení si domáci vstúpili do svedomia a do súpera sa pustili s riadnou vervou. Kežmarčania sa ani nenazdali a po ranách Váleka, Rampáčeka a Janáča bolo na ukazovateli 3:0.

Za stavu 3:0 pre domácich v druhe tretine bol na trestnú lavicu za napadnutie vykázaný Bednár. Nasledovala však jeho šarvátka s divákmi. Kežmarok na to reagoval odchodom do kabíny a odmietol v stretnutí pokračovať.

Kežmarčania podobný incident zažili na domácom ihrisku pred niekoľkými sezónami, konkrétne vo svojej premiére medzi extraligistami v stretnutí proti Žiline. Vtedy boli na tri zápasy vykázaní mimo svojho domovského ihriska.

Kežmarčania napokon odmietli na zvyšok stretnutia nastúpiť a rozhodca zápas ukončil. Stretnutie sa teda skončilo rozhodnutím hlavného arbitra a rozhodne o ňom príslušná komisia SHbÚ. Pravdepodobne však skončí kontumáciou v prospech Skalice, ktorá ale bude musieť čeliť následkom za nedostatky v usporiadateľskej službe. V zápase sa totiž nepokračovalo z rozhodnutia hostí, ktorí odmietli opustiť priestor svojej kabíny.

Z našich informácii je teda najpravdepodobnejším variantom, že stav série bude vyrovnaný, v prípade návratu série na Záhorie ale budú musieť Skaličania hrať na inom, než na domácom ihrisku. Jasnejšie v tejto veci bude po rozhodnutí SHbÚ.

13:00

  Zápas v riešení

Góly11. Válek (Škadra), 15. Janáč (Martinusík, Černek), 16. Rampáček (Vadík)

Zostavy:

Domáci: Komenda (Petrovič) – Sobol, Daniel, Zelenka (C), Janáč, Salajka, Mikéska, Babjar, Rampáček, Kolínek, Válek, Škadra, Vadík, Šedivý, Martinusík, Kajna, Černek, Smetana, Nečas, Petrovič, Krajsa 

Hostia: Brunnstiener (Pristráš) – Bednár, Čarnogurský, Dejneka, Fečynda, Knapik, Kopkáš, Kromka, Lipták, Oravec, Pešta, Pisarčík, Teplický, Šlachtič, Glevaňák, Zwick, Tomečko. 

Tresty: 2:2 RozhodovaliDivákov:

Stav série: 0:1


Nitrania drámu nepripustili ani v druhom stretnutí. Do Vrútok sa pustili s chuťou a za pár minút prvého dejstva bolo vymaľované. Druhám minúta a prvá šanca zápasu. Kollár si pootiahol loptičku do pásma, nahodil ju a následne dorazil za Jurošeka. Nasledovala ďalšia rana v podobe prihtávky od Königa a okulahodiace zakončenie Hrivnáka - 2:0. Nitra potom súpera nechala na chvíľu vydýchnuť, ale v 12. min udrela opäť. Tentoraz sa v neprehľadnej situácii najlepšie zorientoval v bránkovisku Tary a doprial spoluhráčom trojgólové vedenie.

Po zmene strán hra veľa zaujímavého neponúkla. Obrovské množstvo vylúčení na oboch stranách veľa šancí neprinášalo. S tými, ktoré sa naskytli si brankári poradili. Zaujali najmä snahy o prienik od Chovana a Bacovského. Keď sa už zdalo, že do kabín sa pôjde za rovnakého stavu ako po prvom dejstve, Chovan potrestal zlé striedanie súpera a pripísal si pekný gólový moment.

V treťom dejstve prevzali iniciatívu hostia, ale nitrianska defenzíva bola neúprosná. Neujali sa strely Javorku, Šišmiča, ani Hlaváča. So všetkými si Petrík bez problémov poradil. Obrana Nitry súpera úplne vygumovala a vyzeralo to, že majster vyškolí vyzývateľa rovnako ako v sobotu. Kometa sa ale tridsať sekúnd pred koncom dočkala aspoň čestného úspechu. Javorka po akcii spoza bránky prekvapil Petríka a znížil na konečných 4:1.

11:00

4:1(3:0,1:0,0:1)

Góly: 2. Kollár (Ecker), 3. Hrivnák (König, Cajchan), 12. Tary (Hrivnák, Cajchan), 30. Chovan (Slovák, Tary) - 45. Javorka (Dírer)

Zostavy:

Domáci: Petrík, Thron K., Titka, König P., Tary, Bujdák, Martiška, Káčer, Javorčík, Maxin, Slovák, Chovan, Beniač, Cajchan, König J., Hrivnák, Bacovský, Kollár, Ecker, Thron B., Mach, Cebo

Hostia: Jurošek, Bolibruch, Vidlár, Fillo, Javorka S., Holbus, Šišmič, Javor, Šismič, Lihan, Rutkay, Frkáň, Javorka B., Čavajda, Kolčák, Okuliar, Dírer, Jurášek, Hlaváč, Matuška, Wagner

Tresty: 8:7  Rozhodovali: Slezák, Kováčik  Divákov: 100

Stav série: 2:0


Prušťanov sobotňajšia výhra namotivovala a našli recept na Jokerit. Rýchly gól sa im opäť vydaril a to Petržalčanov vyviedlo z miery. Prihrávku Maděru využil krásnou ranou Vozár a poslal svoj tím už v 2. min do vedenia. Netrvalo dlho a Škultéty sa pomedzi betóny Oborila presadil po chybnej rozohrávke súpera. To podnietilo trénera hostí na výmenu brankárov a jeho tím to namotivovalo k lepšiemu výkonu. V 12. min sa hosťom podarilo znížiť, keď presilovku o dvoch mužov zužitkoval Čapka projektilom z príklepu.

Po zmene strán bolo vyrovnané a Jokerit sa dostal na koňa. Vargovo nahodenie v 20. min nečakane prepadlo Moškovi za chrbáť a začínalo sa odznova. Pruské ale odmietlo vzdať sa iniciatívy. V 24. min zavelil do útoku v presilovej hre Fumač, hneď na to malo nasledovať ďalšie vylúčenie hostí, no proti bol opäť Fumač, ktorý po pase od Kyselicu zmaril "nádeje" Jokeritu na hru v oslabení.

Ani v treťom dejstve sa domáci so súperom nemaznali. Po úvodných fauloch a nevyužitých presilovkách sa Fumač dostal to šance a prihrávku Bachynca nezahodil. Hetrik bol na svete. Aj záver zápasu poznačili fauly, previnilci sa našli na oboch stranách, ale trojgólové manko Petržalčania nezmazali, a tak musia dúfať, že na domácom ihrisku im to pôjde lepšie. V sérii totiž prehrávajú už 0:2.

13:00

5:2 (2:1,2:1,1:0)

Góly: 2. Vozár (Maděra), 8. Škultéty, 24. Fumač, 26. Fumač (Kyselica, Bundil), 35. Fumač (Bachynec, Škultéty) – 12. Čapka (Romančík, Varga), 20. Braňo

Zostavy:

Domáci: Moško,Mišovec Bundil, Doskočil, Vozár ,Bielik, Chotár, Juríček, Škultéty, Nechala, Jaško, Buday, Fumač ,Gavač, Palák, Valášek, Bachynec, Maděra, Kyselica

Hostia: Oboril, Mendl, Korim, Šurek, Šulek, Ďudik, Ivanek, Čapka, Augustín, Braňo Varga, Róbert Varga, Božik, Kováč Rado, Axamit, Kováč Robo, Lantoš, Sodoma, Romančík, Poór, Kovalík, Kurtin

Tresty: -:-  Rozhodovali: Pleško, Královič Divákov: 75

Stav série: 2:0

Podrobnosti zo zápasov sú pripravené v spolupráci s onlajny.eu. Foto: Ján Csillag

 

Tabuľka Extraliga
#KlubZVVPPPPskóre+/-B%forma
1.LG AZhokej Bratislava221800488 : 46425482
2.HBK HOKEJMARKET Skalica2216114105 : 56495177
3.HBK Nitrianski Rytieri Nitra221600685 : 53324873
4.ŠK 98 Pruské221202865 : 50153858
5.Jokerit Petržalka2210201076 : 7603452
6.HBK Kometa Vrútky22923872 : 6663452
7.MŠK MIMISOLAR Kežmarok228311075 : 81-63147
8.HBK Lion Svidník229011275 : 84-92842
9.ŠHBK Ružinov226121377 : 92-152233
10.Imperial Vitamins Martin224401464 : 90-262030
11.PROTEF DT P. Bystrica225121451 : 80-291929
12.HBK Nové Zámky224131447 : 106-591726