Žilina sa bila až do záveru, na víťaza základnej časti to bolo málo


By TOPhbl.sk - Posted on 03 apríl 2011

Richard Mráz: „S výkonom chalanov som nadmieru spokojný. Výborne zachytal brankár Gažík."

HBC Žirafa Žilina 0:4(0:1,0:0,O:3)HBK Nitrianski rytieri
Góly7. Ecker, 32. R. Kašša (Thron, Hrivnák), 36. Cajchan (Hraško, Balaška), 44. Ecker (Chovan).

Na zápasy: 1:3 - postupuje Nitra

Vylúčenia: 6-3

Zostavy:

Žilina:

Nitra: Gažík, Haviar - Titka, Maxin, Hraško, Javorčík, Káčer, Martiška, Chovan, Mráz - R. Kašša, Kučerka, Hrivnák, Cajchan, Balaška, Beniač, Slovák, Thron, Riegel, Mach, Ďurický, Ecker.

Nedeľňajší súboj Žiliny s Nitrou sa niesol v inom duchu, než tie predošlé. Žirafy mali nôž na krku, nuž museli prevzať iniciatívu do svojich rúk. Nitrania sa sústredili najmä na obranu, v čom im pomohol brankár Gažík, ktorý sa blysol prvým čistým kontom v play-off.

Gólovo sa Nitra presadila v siedmej minúte zásahom Eckera. Druhá tretina gólový moment nepriniesla, a tak priniesla najviac vzrušenia až tá záverečná. Žilina sa nedokázala príliš presadiť cez defenzívu Rytierov a ak sa jej to aj podarilo, útočné snahy stroskotávali na Gažíkovi. Rozuzlenie prišlo v tretej tretine, kedy začali Žilinčania veľa kaziť, čo využili nitrianski hokejbalisti a tromi gólmi položili súpera na lopatky. Žilina doplatila aj na vylúčenia, v oslabení sa ocitla celkovo šesťkrát.

Na záver série treba naozaj vyzdvihnúť výkon Žirafy, ktorá sa aj napriek predpovediam dokázala vzoprieť veľkému favoritovi. Do semifinále postupuje podľa očakávania Nitra.

Richard Mráz (tréner Nitra pre nitra.sme.sk): „S výkonom chalanov som nadmieru spokojný. Výborne zachytal brankár Gažík, v čom mu pomáhala aj naša dobrá obranná hra. Teší ma úspech v sérii, máme teraz voľno a môžeme sa pripravovať na ďalšie zápasy.“

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (5 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
8 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.