Školenie rozhodcov, časomeračov a organizátorov v Bratislave


By TOPhbl.sk - Posted on 12 august 2017

Pred začiatkom novej extraligovej sezóny je pre všetok hokejbalový personál pripravené školenie v Bratislave.

Dňa 1.9.2017 (piatok) sa uskutoční školenie rozhodcov, časomeračov a organizátorov.

Začiatok pre nových záujemcov o post rozhodcu bude o 10.30 hod. v priestoroch klubu Engerau arény, ktorá má k dispozícii aj ihrisko pre názorné ukážky. Motiváciou by to malo byť nielen pre rozhodcov, čo majú záujem pískať HEL, ale aj pre regionálnych rozhodcov, keďže sa upravili pravidlá a do budúcna zákon o športe vyžaduje odbornosť na každej úrovni súťaže v našom športe pre pozíciu rozhodcu.

Taktiež základné informácie by mali ovládať časomerači a zapisovatelia. Prechádzame na digitálne zápisy a je potrebné mať dostatočné znalosti.

O 12:30 bude obed a voľná diskusia k pravidlám. Pokračovať sa bude o 13:30 už za účasti aktívnych rozhodcov HEL a predstaviteľov ŠTK. Okrem pravidiel bude potrebné si prejsť aj povinnosti rozhodcov a funkcionárov, či spôsobilosť ihriska a prípadné riešenie problémov a nedostatkov na ihrisku.

Test, pozostávajúci z malej textovej časti a väčšej diskusie so školiteľom, by mal byť ukončený do 17:00.

Prerokovávať sa bude návrh Rozhodcovskej komisie o vyplácaní rozhodcov v ďalšej sezóne a zmeny v delegovaní. Na základe školenia bude vystavená nominačná listina rozhodcov pre HEL a regióny na sezónu 2017/2018. Zúčastniť by sa mal aj predstaviteľ každého klubu HEL z dôvodu ujasnenia pravidiel, pretože na zápasoch veľa ráz napomínajú rozhodcov napriek zlým vedomostiam pravidiel hokejbalu.

Adresa: Engerau aréna, Kopčianska 16 - do areálu, Bratislava.

Kontakt: Marek Kralovič - marek.kralovic@post.sk
             Marek Kanich - zhbl.liga@gmail.com

zdroj: SHbÚ

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (1 vote)

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
10 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.