Čulen: Skvelá organizácia, skvelý tím. Viac ľudí na tribúnach by ale nezaškodilo


By Ján Ivančík - Posted on 09 júl 2016

"Je to tu super zariadené, len trošku malé mínus je, že nemáme vlastné šatne," hovorí pre TOPhbl.sk Matej Čulen.

Slovenská reprezentácia do šestnásť rokov vstúpila do svetového šampionátu triumfami nad Švajčiarskom, Veľkou Britániou i Českom. Zdá sa teda, že stroj funguje ako má. V sedemnásťgólovej nádielke Britom hral prím Matej Čulen, ktorý sa stal najlepším hráčom zápasu.

“Vedeli sme, že je to slabší súper, hlavne sme sa báli, aby sme ich nepodcenili. Celý zápas sme držali pod kontrolou a jasne sme rozhodli už v prvej tretine, ktorú sme jednoznačne vyhrali 7:1. V druhom dejstve sme už trocha poľavili, ale stále sme boli lepší tím. V závere sme už úplne vypustili, dôsledkom čoho bolo trestné strieľanie, v ktorom nás podržal Jožko Lecký. Zápas bol dobrou prípravou na duel s Českom,“ hovorí pre TOPhbl.sk Matej Čulen.

Slovákom sa teda v Anglicku páči. A to nie len herne, ale aj mimo hracej plochy.

„Je to tu super zariadené, len trošku malé mínus je, že nemáme vlastné šatne. Mohlo by chodiť aj viac ľudí, ale inak nie je čo vytknúť. Aj hala je veľmi pekná a dobre sa v nej hrá,“ pochvaľuje si produktívny Gajarčan.

Slováci tak majú po vysokých výhrach vysoké sebavedomie. Veria, že aj ďalší priebeh turnaja pôjde podobne. Čulen by rád pridal i ďalšie tituly hráča zápasu.

„Ďakujem najmä svojim spoluhráčom z celej päťky, že mi nahrali na góly. Nepovedal by som ale, že som bol najlepší hráč. Viac chalanov by si to zaslúžilo viac ako ja,“ znejú skromné slová šikovného mladíka, podľa ktorého rozhoduje najmä dobrý kolektív: „V kabíne je super atmosféra a šliapeme ako píla. Vo voľnom čase, keď sa dá, tak si pozrime aj zápasy iných tímov. Hlavne keď hrajú Slováci.“
 

Vaše hodnotenie: None Priemer: 5 (3 votes)
Značky

CAPTCHA
Táto otázka slúži na odradenie spamerov.
1 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.